ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV smider camouflagen

Den nye ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV får verdenspremiere 31. januar. Nu viser ŠKODA den første video af den elektriske SUV uden camouflage. Den afslører konturerne af et strømlinet design, som giver ENYAQ COUPÉ iV klassens laveste luftmodstand.

Aerodynamikken er en vigtig faktor for en elbils rækkevidde. Jo lavere luftmodstand, desto længere rækkevidde, fordi bilen skal bruge mindre energi på at ‘presse’ sig gennem luften.

Nu viser ŠKODA den første video af den nye ENYAQ COUPÉ iV uden camouflage, hvor man kan se konturerne af et strømlinet design, som ikke alene er smukt, men som også giver ENYAQ COUPÉ iV klassens laveste luftmodstand. Faktisk er luftmodstandskoefficienten så lav som 0,234 Cw. Til sammenligning har den nye ŠKODA FABIA, som har minibilklassens laveste luftmodstand, en luftmodstandskoefficient på 0,28 Cw.

Lang rækkevidde

Det ses på rækkevidden, for med det største batteri på 82 kWh (netto 77 kWh) og en elmotor på 150 kW (204 hk)/310 Nm har ENYAQ COUPÉ iV 80 en rækkevidde på mere end 535 km (WLTP).

Med en længde på 4.653 mm og en højde på 1.617 mm er ENYAQ COUPÉ iV 4 mm længere og 1 mm højere end ENYAQ iV. Bredden på 1.879 mm og akselafstanden på 2.765 mm er den samme. Dermed er ENYAQ COUPÉ iV også stort set lige så rummelig som ENYAQ iV, selvom den faldende taglinje tager en anelse af pladsen i bagagerummet. Hvor ENYAQ iV har 585 liter bagagerumsplads, har ENYAQ COUPÉ iV 570 liter.

Kabine med bæredygtige materialer

I kabinen bliver oplevelsen af rummelighed forstærket af panoramaglastaget, som er standardudstyr. Det samme er interiørtemaet Design Selection Loft, der giver en følelse af en moderne, hjemlig og familievenlig stue. Derudover er der en håndfuld andre Design Selections at vælge imellem, hvor f.eks. Design Selection Lodge har sædeindtræk af 40 procent ren uld og 60 procent polyester. Sidstnævnte er produceret af genbrugte PET-flasker – der går cirka 318 plasticflasker på et sæde.

ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV får verdenspremiere 31. januar i Prag og kommer til Danmark til sommer.


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk